Førerhunde

Førerhunden er et firbenet hjælpemiddel. Med en førerhund kan blinde og stærkt svagsynede mennesker komme omkring og færdes næsten frit.

Førerhunde i tal og fakta

Kan en førerhund se forskel på rødt og grønt? Hvor mange førerhunde er der i Danmark? Kan en golden retriever eller en chihuahua uddannes til førerhunde? Og hvornår må du klappe en førerhund? Få svar på dine spørgsmål her.

Livet med førerhund

Bevægelsesfrihed giver livskvalitet, og for synshandicappede, der vælger at få en førerhund, er det firbenede hjælpemiddel med at sikre, at personen nemt kan komme rundt til job, fritidsaktiviteter og venner. Her kan du læse historier fra hverdagen med en førerhund.

Hvad kan en førerhund?

Med en førerhund kan blinde og stærkt svagsynede mennesker komme omkring og færdes frit. Med simple kommandoer som "find trappe" eller "gå frem" fører hunden brugeren omkring både ude og inde, men det er altid mennesket, der bestemmer. Hvad kan en førerhund ellers? Det kan du læse om her.

Vi søger hunde til uddannelse

Der er mange mennesker med synshandicap, der gerne vil have en førerhund. Derfor leder vi altid efter hunde, der kan trænes op til at være førerhunde. Hundene skal som udgangspunkt være 11 måneder - 2 år gamle, da vi skal kunne påbegynde træningen med det samme.

Hvordan bliver man førerhundeinstruktør?

I Danmark findes der ikke en egentlig førerhundeinstruktøruddannelse. De cirka 20 instruktører, der er i førerhundeordningen, har en lang erfaring med og en solid baggrund inden for hundetræning.

Hvad er et førerhundebevis?

Alle førerhundebrugere i Dansk Blindesamfund er udstyret med et førerhundebevis. Førerhundebeviset er udviklet til blinde personer, så de kan fremvise det til butiks- og restaurantpersonale, hvis der skulle opstå problemer, når førerhundebrugeren ønsker at tage sin hund med indenfor.

Foderværtsfamilier

Dansk Blindesamfunds førerhundeordning indkøber eller får foræret hvalpe. Disse hvalpe passes af en foderværtsfamilie, og det er denne families opgave at sørge for hvalpens socialiseringsproces, inden hvalpen skal testes og i træning hos en førerhundeinstruktør.

printerikonPrintvenlig
Oprettet af webredaktør
Publiceret 17/01 2017
Sidst opdateret 18/01 2017