Corona

Nyhed

Gør os klogere på coronaindsatsen

Dansk Blindesamfunds coronaindsats har været i gang i mere end et år. Vi vil derfor samle op på erfaringer fra den første tid - og der har vi brug for dig!

Nyhed

Synstolkning af EM-finalen i fodbold

Blinde og svagsynede skal også have adgang til EM-fodbold. Derfor har Dansk Blindesamfund afprøvet synstolkning af fodboldkampe og slutter EM-festen af med synstolkning af finalen.

Reportage

Frivillig i Røde Kors: ”Hun er jo et omvandrende Google Maps”

Coronanedlukningen af Danmark har haft store negative konsekvenser. Men nogle positive resultater er der kommet ud af det seneste års forandringer. Fx et nyt samarbejde mellem Røde Kors og Dansk Blindesamfund giver flere blinde og svagsynede mulighed for at komme ud at gå og samtidig få en god snak.

Nyhed

Det er gået fra slemt til værre med ensomheden blandt ældre med synshandicap

Dansk Blindesamfunds konsulentordning har netop afsluttet en stor ringerunde til 2.100 af vores medlemmer på +80 år. Resultaterne giver grund til bekymring – 53 procent oplever større grad af isolation, og 30 procent oplever større grad af ensomhed.

Nyhed

Corona rammer ekstra hårdt i den tredje verden

Dansk Blindesamfund har sikret, at fire partnerorganisationer i udviklingslande kan passe på blinde medlemmer og skabe nødvendige coronarelaterede tiltag.

Nyhed

Konsulenterne gør en forskel i coronakrisen

I en tid, hvor størstedelen af Danmark er lukket ned, ligger konsulenterne i Dansk Blindesamfund ikke på den lade side. De har derimod travlt med at ringe til samtlige 7.000 medlemmer for at lægge øre til deres bekymringer og sikre, at de får den nødvendige støtte og hjælp.

Nyhed

Opkald fra konsulenterne varmer

Coronavirussen efterlader mange ældre i ensomhed og isolation. De mangler en at snakke med og dele sine bekymringer med. Konsulenternes opkald til medlemmerne bliver derfor taget imod med glæde og taknemmelighed.