Ret til rehabilitering

Leder

LEDER: Et nytårsønske om bedre tilbud til alle blinde og svagsynede i Danmark

Rigtig godt nytår til jer alle! Jeg håber, at 2024 bliver året, hvor vilkårene for mennesker med handicap kommer op på den politiske dagsorden. Og jeg håber, det bliver året, hvor vi kan begynde at tale om konkrete løsninger frem for at fortsætte med at levere eksempler på de helt urimelige vilkår, blandt andet blinde og svagsynede møder i kommunerne, når vi søger om helt nødvendig støtte for at kunne leve selvstændige og værdige liv.

Nyhed

Rehabilitering virker, fastslår rapport

Ny undersøgelse fra Aalborg Universitet viser, at rehabiliteringskurser øger nyblindes trivsel og livskvalitet, og særligt samværet med andre synhandicappede er afgørende.

Reportage

Folketingskandidater fik en øjenåbner ved debat på Fuglsangcentret

Hvordan bør synsområdet tilrettelægges, så alle - uagtet hvor man bor i landet - får det bedste synsfaglige relevante tilbud, når et synshandicap er konstateret? Det var det helt store spørgsmål, da Dansk Blindesamfund onsdag den 26. oktober holdt valgmøde på Fuglsangcentret i Fredericia forud for folketingsvalget tirsdag den 1. november.

Debatindlæg

Regeringens stort anlagte udspil løser ikke problemerne for blinde og svagsynede

Dansk Blindesamfund er dybt skuffet over regeringens udspil på handicapområdet. Udspillet ændrer ikke grundlæggende ved vilkårene for blinde og svagsynede.

Debatindlæg

Kvaliteten på handicapområdet er et postnummerlotteri

Hvis postnummeret ikke skal afgøre kvaliteten på handicapområdet, kræver det et brud med kommunernes enevælde. Her bør etableringen af et nationalt videnscenter og fem regionale synscentre sikre synshandicappede kvalitet i behandlingen – uanset hvilken kommune man bor i, mener landsformand i Dansk Blindesamfund Ask Løvbjerg Abildgaard og næstformand Diana Stentoft.

Nyhed

Hver 3. ældre blinde lever i ensomhed

For første gang er ældre blinde og stærkt svagsynedes levevilkår kortlagt i en rapport udarbejdet af Vive, Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd for Dansk Blindesamfund.