Pressemeddelelse

Pressemeddelelse

Børn og unge med synsnedsættelse bryder grænser, indgår i fællesskaber og får venner for livet på sommerskole

”Fællesskab” er årets tema, og der er igen i år stor tilslutning til årets Sommerskole for elever med synsnedsættelse på Synscenter Refsnæs. Mange børn og unge i målgruppen oplever udfordringer med at være en del af fællesskaber i deres hverdag - på Sommerskolen er alle med.

Pressemeddelelse

15 synshandicappede får legater til at dyrke det aktive liv

Synshandicappedes Motionsfond uddeler i år 123.000 kroner fordelt på 15 legater, der blandt andet går til tandemcykler, romaskine, træningsudstyr og vandretur.

Nyhed

Kun en tredjedel af blinde er på arbejdsmarkedet

Der skal investeres i, at flere blinde kommer på arbejdsmarkedet, mener næstformand i Dansk Blindesamfund.

Pressemeddelelse

Dansk Blindesamfund har gjort en forskel i 112 år

I dag, den 8. juni, er det 112 år siden, at Dansk Blindesamfund så dagens lys. I mere end et århundrede har organisationen kæmpet for at forbedre forholdene for blinde og svagsynede, så de kan leve på samme vilkår som alle andre. Og vi bliver ved mange år endnu.

Pressemeddelelse

Historisk: Blinde og svagsynede kan gå alene i stemmeboksen

13 år efter at Danmark ratificerede FN's Handicapkonvention, får blinde og svagsynede mulighed for at stemme uden at have en hjælper med ind i stemmeboksen.

Pressemeddelelse

Samarbejde skal skabe flere idrætstilbud for børn og unge med synshandicap

Dansk Blindesamfund og Parasport Danmark har indgået en treårig partnerskabsaftale, der skal skabe flere idrætsmuligheder og bedre trivsel for børn og unge med synshandicap.

Pressemeddelelse

Førerhunde trænes i at modstå Tivolis fristelser

Tivoli lokker med utallige fristelser og danner derfor den perfekte ramme for træning af førerhundene fra Dansk Blindesamfund, der i år tager på Tivoli-tur den 12. december.

Pressemeddelelse

Ny podcastserie om at blive blind

At miste synet er livsændrende, og det sker for flere, end man lige skulle tro. Det anslås, at 65.000 danskere er blinde eller svagsynede. Ann-Sofie, Bjarne, Mette, Marlene, Kim og Grethe er seks af de danskere, der har mistet synet.

Nyhed

Tætte venskaber og sjov på sommerskole for børn med synshandicap

På mandag mødes 77 blinde og svagsynede børn og unge fra hele landet til en uges sommerskole på Synscenter Refsnæs. Børnene er til dagligt inkluderet i folkeskolen, hvor de med deres synsnedsættelse naturligt skiller sig ud fra deres seende klassekammerater. På sommerskolen mødes de med synshandicappede venner fra nær og fjern til en uge med fokus på fællesskab og fysiske udfordringer i trygge rammer.

Pressemeddelelse

Nu kan blinde over 67 år også få en ledsager

Hidtil har blinde og stærkt svagsynede over 67 år været afskåret fra at søge om ledsager. Det bliver nu ændret med en fireårig forsøgsordning fra 2021 til 2024, som betyder, at ældre med synshandicap over 67 år kan komme trygt omkring og undgå ensomhed og isolation.

Pressemeddelelse

Sommerskole rimer på venskaber og fysiske udfordringer

På søndag mødes 69 blinde og svagsynede børn og unge til en uges sommerskole på Synscenter Refsnæs i Kalundborg. Børnene er til dagligt inkluderet i folkeskolen, hvor de med deres synsnedsættelse naturligt skiller sig ud fra deres seende klassekammerater. På sommerskolen mødes de med synshandicappede venner fra nær og fjern til en uge med fokus på fællesskab og fysiske udfordringer i trygge rammer.