Webtilgængelighed

Nyhed

Dansk Blindesamfund vinder guld for Bedste Brugeroplevelse ved Danish Digital Award

Dansk Blindesamfunds nye hjemmeside, der har fokus på tilgængelighed og brugervenligt design, har vundet guld til Danish Digital Award for Bedste Brugeroplevelse.

Nyhed

Dansk Blindesamfund er nomineret til Danish Digital Award for Bedste Brugeroplevelse

Dansk Blindesamfunds nye hjemmeside, der har fokus på tilgængelighed og brugervenligt design, er nomineret til Danish Digital Award for Bedste Brugeroplevelse.

Nyhed

Global Accessibility Awareness Day

I dag fejrer vi Global Accessibility Awareness Day, hvor vi sætter fokus på digital tilgængelighed – en udfordring der desværre stadig er ret stor i Danmark.

Debatindlæg

Uddannelsessystemet er ikke så åbent og tilgængeligt, som vi bryster os af

I Danmark har for få blinde og svagsynede en kompetencegivende uddannelse, fordi vi har et uddannelsessystem, der i stigende grad er utilgængeligt for mennesker med synshandicap. Og det lukker døre resten af livet, skriver Diana Stentoft. 

Nyhed

Blinde og svagsynede står med håret i for mange digitale postkasser

Tre forskellige digitale postkasser med uensartede fordele, fejl og mangler giver udfordringer for mange blinde og stærkt svagsynede, der skal bruge urimelig meget tid og kræfter på at finde tilgængelige måder at læse digital post på.

Nyhed

Ny Digital Post er blevet lanceret, desværre med ondt i tilgængeligheden

Den 21. marts lancerede Digitaliseringsstyrelsen erstatningen for den hidtidige digitale postløsning for e-Boks, som vi har kendt i mange år.

Nyhed

Det er de digitale løsninger, der er inkompetente – ikke borgeren

Hvis digitalt inkompetente borgere også skal inkluderes i det digitale fællesskab, bør der stilles højere krav til tilgængeligheden i offentlige løsninger. Sådan lyder budskabet fra næstformand i Dansk Blindesamfund, Diana Stentoft.

Nyhed

Synshandicappede studerende hægtes af den digitale undervisning

Ingen krav om digital tilgængelighed forhindrer unge med synshandicap i at få samme udbytte af undervisningen som seende klassekammerater.

Nyhed

Med teknologiske hjælpemidler er vi helt almindelige medarbejdere

Bare en ud af fem blinde eller svagsynede har et arbejde. Viden om teknologiske hjælpemidler er vejen frem, hvis blinde skal bryde igennem på arbejdsmarkedet.

Nyhed

Ny lov sikrer flere tilgængelige hjemmesider

Fra i dag skal nye offentlige hjemmesider være tilgængelige. På længere sigt gælder det alle offentlige hjemmesider og mobilapplikationer. Det styrker inklusion af blinde og svagsynede i den digitale verden.

Nyhed

Nyt EU-direktiv: Mobiltelefoner, hjemmesider og hæveautomater skal være tilgængelige

Der er godt nyt for mere end 80 millioner handicappede europæere, herunder mennesker med synshandicap. Et nyt EU-direktiv slår nemlig fast, at flere hverdagsprodukter – fx billetautomater, e-bøger og hjemmesider – fremover skal være tilgængelige for personer med handicap.