Det specialiserede socialområde

Der er et akut behov for en omfattende reform af handicapområdet i Danmark. Alt for mange borgere med handicap oplever manglende viden og kvalitet i den indsats, som den enkelte har behov for.

Vi mener, at der bør oprettes et synsspeciale, der som udgangspunkt er et stærkt synsfagligt miljø, og som udarbejder nationale kvalitetsstandarder, så alle borgere med synshandicap oplever ensartede indsatser i hele landet. Udredning, visitation og koordination bør ske i synsfaglige miljøer få steder i landet, hvor synsfaglige miljøer kan trives og udvikle indsatserne til gavn for mennesker med synshandicap. Som forholdene er i dag, kan noget så simpelt som at få bevilget en ny hvid stok udløse måneders kamp med systemet i nogle kommuner, mens det kun tager få dage i andre kommuner.

Aktuel viden og nyheder

Nyhed

Økonomien må ikke stå i vejen for gode takter i handicapudspil

Nyt handicapudspil kommer med initiativer, der er kæmpet for i mange år. Der er dog bekymring for, at det bliver en spareøvelse for kommunerne.

Nyhed

Kun en tredjedel af blinde er på arbejdsmarkedet

Der skal investeres i, at flere blinde kommer på arbejdsmarkedet, mener næstformand i Dansk Blindesamfund.

Debatindlæg

Vi tillod os faktisk at have høje forventninger til regeringen

Dansk Blindesamfund er skuffet over regeringens handicappolitik. “Nu ser det ud til, at endnu en regering lader handicapområdet sejle i egen sø med store konsekvenser for de mennesker, det handler om.”

Debatindlæg

Vi tillader os faktisk at have meget høje forventninger til regeringen

Landsformand i Dansk Blindesamfund, Ask Abildgaard, er afsenderen af dette debatindlæg, der er bragt i NB Social den 3. oktober 2023 i forbindelse med Folketingets åbning.

Nyhed

Stokke-eksperimentet

Hvis du hører podcasts, så ved du, at der er rigtig mange af dem, der afdækker samfundseksperimenter. Nu er Alt Det Som Ingen Ser kommet på sporet af et gammelt eksperiment, der startede helt tilbage i 1970’erne.

Nyhed

Landsformand er helt enig med kommunerne

Regeringen må på banen og definere standarderne for de indsatser, kommunerne skal yde borgerne. For endnu en gang er det tydeligt, at kommunerne ikke selv har kapaciteten til det.

Debatindlæg

En knækket blindestok kan udløse et kafkask cirkus

Meget få handicap bliver bedre med tiden, og derfor virker det meningsløst, at man skal godkendes på ny for at modtage en ny blindestok, hvis den gamle knækker. Det er unødigt bureaukrati, der kunne frigive tid til komplekse problemstillinger, skriver landsformand i Dansk Blindesamfund, Ask Løvbjerg Abildgaard, i et debatindlæg.

Kampagnen #Handicapreformnu

Det er på høje tid, at politikerne finder de gode løsninger og sikrer, at mennesker med et synshandicap får den rigtige og bedste hjælp og støtte, første gang de mødes af systemet. (Offentliggjort i Uge 42 2022)

Mand set fra siden med teksten "Nils Bo har brug for kvalificeret rådgivning"