Hvor sikre føler vi os i trafikken?
Af Jesper Bentil Holten, forretningsudvalgsformand. Udgivet i Dansk Blindesamfunds medlemsblad nr. 3, 2024.
Et tilgængeligt samfund og adgang til hjælpemidler er helt afgørende for blinde og svagsynede, da adgangen til kompenserende løsninger giver mennesker med synshandicap redskaber til og mulighed for aktiv samfundsdeltagelse.
På vores årlige landsmøde vælges medlemmer til det tilgængeligheds- og hjælpemiddelpolitiske udvalg. Udvalget har i samarbejde med forretningsudvalget til opgave at rådgive hovedbestyrelsen om prioriteringer på området.
Af Jesper Bentil Holten, forretningsudvalgsformand. Udgivet i Dansk Blindesamfunds medlemsblad nr. 3, 2024.
Dansk Blindesamfund er skuffet over regeringens handicappolitik. “Nu ser det ud til, at endnu en regering lader handicapområdet sejle i egen sø med store konsekvenser for de mennesker, det handler om.”
Rigtig godt nytår til jer alle! Jeg håber, at 2024 bliver året, hvor vilkårene for mennesker med handicap kommer op på den politiske dagsorden. Og jeg håber, det bliver året, hvor vi kan begynde at tale om konkrete løsninger frem for at fortsætte med at levere eksempler på de helt urimelige vilkår, blandt andet blinde og svagsynede møder i kommunerne, når vi søger om helt nødvendig støtte for at kunne leve selvstændige og værdige liv.
Hvis du hører podcasts, så ved du, at der er rigtig mange af dem, der afdækker samfundseksperimenter. Nu er Alt Det Som Ingen Ser kommet på sporet af et gammelt eksperiment, der startede helt tilbage i 1970’erne.
Den 6. juni opdateres MitID-appen for at mindske risikoen for svindel og gøre det nemmere at bruge MitID på mobilen.
Tre forskellige digitale postkasser med uensartede fordele, fejl og mangler giver udfordringer for mange blinde og stærkt svagsynede, der skal bruge urimelig meget tid og kræfter på at finde tilgængelige måder at læse digital post på.
Blinde og stærkt svagsynede står allerede i dag over for opgaven med at anvende digitale løsninger i sundhedsvæsenet. Når vi skal finde prøvesvar på lægens hjemmeside, deltage i videokonsultationer eller måle blodsukkeret derhjemme. For de fleste fuldt seende danskere er disse opgaver overkommelige. Men for mange blinde og stærkt svagsynede betyder dårligt designede løsninger store barrierer og udfordringer i mødet med sundhedsvæsnet.
Nyt varslingssystem sender automatisk besked til din mobil, hvis der sker en større ulykke eller katastrofe nær dig. Den 3. maj klokken 12 testes det nye mobilvarslingssystem.
13 år efter at Danmark ratificerede FN’s Handicapkonvention, får blinde og svagsynede mulighed for at stemme uden at have en hjælper med ind i stemmeboksen.