AMD

Nyhed

AMD-patienter træner for at bevare synet

Kondicykler og vægtstænger tages i brug, når Sjællands Universitetshospital står i spidsen for et dansk-svensk forskningssamarbejde, der undersøger, om fysisk træning kan bremse øjensygdommen tør AMD, der rammer cirka 20 procent af alle borgere over 60 år.

Nyhed

Gurli har trænet sig til bedre syn

Kondicykler og vægtstænger tages i brug, når Sjællands Universitetshospital står i spidsen for at undersøge, om fysisk træning kan bremse øjensygdommen tør AMD.

Nyhed

International Synsdag 2021: Elsk dine øjne

På WHO’s officielle Verdens Synsdag opfordrer Dansk Blindesamfund til at passe på synet og være opmærksom på forandringer.

Våd AMD tog Ragnhilds syn

Ragnhild er blevet stukket over 50 gange i øjnene for at bevare synet, efter hun fik konstateret våd AMD. Desværre har behandlingen ikke den ønskede effekt, da synet gradvist er blevet dårligere. I dag er hun næsten blind. Derfor glæder hun sig over udsigterne til en ny og banebrydende behandling af øjensygdommen.

Nyhed

Ny banebrydende behandling af våd AMD

Ny effektiv behandling af våd AMD kan være en realitet. Med bevillinger fra Dansk Blindesamfunds Øjenfond er professor og øjenforsker Thomas Juhl Corydon rykket et stort skridt nærmere en ny banebrydende behandling af AMD.

Mit liv med AMD

Grethe fik vendt op og ned på sin hverdag, da hun fik konstateret AMD. Hun måtte lære alting forfra og give afkald på sit aktive liv. Fuglsangcentret blev hendes redning, hvor hun fik fornyet livsmod.

Nyhed

Øjenforskning gør en forskel

Hvert år uddeler Øjenfonden tæt på 2 millioner kroner til øjenforskning, der er med til at forbedre og redde synet hos mange danskere. Behandling af våd AMD er en af nutidens mest revolutionerende øjenbehandlinger.

Nyhed

Det Europæiske Lægemiddelagentur anbefaler nyt lægemiddel til behandling af våd AMD

Godt nyt til patienter med våd AMD. Der er positive udsigter til en ny behandling, der kan reducere besøgene på øjenklinik. Med det nye lægemiddel kan omkring halvdelen af patienterne nøjes med indsprøjtninger hver tredje måned.

Nyhed

International Synsdag

Den 10. oktober er der fokus på øjnene og synshandicap, da hele verden sætter synet på den globale dagsorden med World Sight Day. Det er en mulighed for at gøre opmærksom på øjensygdomme og behandling, så færre mister synet i fremtiden.

Nyhed

Øjensygdommen AMD: Fond giver bevilling til forskning i udbredt øjensygdom

AMD er den øjensygdom, der gør flest danskere blinde. En ny bevilling på 12,5 millioner kroner fra Velux Fonden til professor og forskningsleder Torben Lykke Sørensen skal bidrage til ny viden i behandlingen af øjensygdommen.