Politik: Tilgængelighed og Hjælpemidler

Leder

Hvor sikre føler vi os i trafikken?

Af Jesper Bentil Holten, forretningsudvalgsformand. Udgivet i Dansk Blindesamfunds medlemsblad nr. 3, 2024.

Debatindlæg

Vi tillod os faktisk at have høje forventninger til regeringen

Dansk Blindesamfund er skuffet over regeringens handicappolitik. "Nu ser det ud til, at endnu en regering lader handicapområdet sejle i egen sø med store konsekvenser for de mennesker, det handler om."

Leder

LEDER: Et nytårsønske om bedre tilbud til alle blinde og svagsynede i Danmark

Rigtig godt nytår til jer alle! Jeg håber, at 2024 bliver året, hvor vilkårene for mennesker med handicap kommer op på den politiske dagsorden. Og jeg håber, det bliver året, hvor vi kan begynde at tale om konkrete løsninger frem for at fortsætte med at levere eksempler på de helt urimelige vilkår, blandt andet blinde og svagsynede møder i kommunerne, når vi søger om helt nødvendig støtte for at kunne leve selvstændige og værdige liv.

Nyhed

Stokke-eksperimentet

Hvis du hører podcasts, så ved du, at der er rigtig mange af dem, der afdækker samfundseksperimenter. Nu er Alt Det Som Ingen Ser kommet på sporet af et gammelt eksperiment, der startede helt tilbage i 1970’erne.

Nyhed

Opdatering af MitID påvirker alle

Den 6. juni opdateres MitID-appen for at mindske risikoen for svindel og gøre det nemmere at bruge MitID på mobilen.

Nyhed

Blinde og svagsynede står med håret i for mange digitale postkasser

Tre forskellige digitale postkasser med uensartede fordele, fejl og mangler giver udfordringer for mange blinde og stærkt svagsynede, der skal bruge urimelig meget tid og kræfter på at finde tilgængelige måder at læse digital post på.

Nyhed

Design af digitale sundhedsløsninger handler om at udvide synsfeltet

Blinde og stærkt svagsynede står allerede i dag over for opgaven med at anvende digitale løsninger i sundhedsvæsenet. Når vi skal finde prøvesvar på lægens hjemmeside, deltage i videokonsultationer eller måle blodsukkeret derhjemme. For de fleste fuldt seende danskere er disse opgaver overkommelige. Men for mange blinde og stærkt svagsynede betyder dårligt designede løsninger store barrierer og udfordringer i mødet med sundhedsvæsnet.

Nyhed

Nyt varslingssystem på mobilen

Nyt varslingssystem sender automatisk besked til din mobil, hvis der sker en større ulykke eller katastrofe nær dig. Den 3. maj klokken 12 testes det nye mobilvarslingssystem.

Pressemeddelelse

Historisk: Blinde og svagsynede kan gå alene i stemmeboksen

13 år efter at Danmark ratificerede FN's Handicapkonvention, får blinde og svagsynede mulighed for at stemme uden at have en hjælper med ind i stemmeboksen.