Blindesport

Reportage

Synstolket fodbold inkluderer blinde og svagsynede

Til Danmarks første EM-kamp inviterede Dansk Blindesamfund til en uforglemmelig fodboldfest, hvor Thomas Klinkby synstolkede og gjorde fodboldkampen tilgængelig for blinde og svagsynede.

Pressemeddelelse

Børn og unge med synsnedsættelse bryder grænser, indgår i fællesskaber og får venner for livet på sommerskole

”Fællesskab” er årets tema, og der er igen i år stor tilslutning til årets Sommerskole for elever med synsnedsættelse på Synscenter Refsnæs. Mange børn og unge i målgruppen oplever udfordringer med at være en del af fællesskaber i deres hverdag - på Sommerskolen er alle med.

Flemming har genfundet glæden gennem paragolf

I 2021 gik en banal operation galt for Flemming, der mistede synet, men ikke lysten til at spille golf, som han dyrker i dag uden at kunne se.

Ny energi på kajakferie

Connie har fundet glæden ved kajak, oplevet friheden til vands og fået styrket selvtilliden på Dansk Blindesamfunds kajakkurser.

Stalden er mit frirum

Rikke rider dressur, og på ryggen af Tulle lever hun sit motto ud: Det skal ikke være kedeligt at være blind

Pressemeddelelse

15 synshandicappede får legater til at dyrke det aktive liv

Synshandicappedes Motionsfond uddeler i år 123.000 kroner fordelt på 15 legater, der blandt andet går til tandemcykler, romaskine, træningsudstyr og vandretur.

Arne er første blinde dansker på ski til Sydpolen

En lang livsdrøm blev til virkelighed, da Arne i januar nåede Sydpolen efter otte dage på ski i minus 23 grader.

Nyhed

Løb uden ledsager: Claudio Denaro testede ny AI-teknologi fra Google

Onsdag den 8. november havde Google Danmark i samarbejde med Parasport Danmark og Dansk Blindesamfund inviteret til test af udstyr, som på sigt måske kan hjælpe blinde og stærkt svagsynede til at løbe uden ledsager.

Nyhed

Blinde og svagsynede får legater til løbebånd og tandemcykler

Synshandicappedes Motionsfond uddeler legater til 17 blinde og stærkt svagsynede, så de kan dyrke den idræt, de brænder for.

Nyhed

Ny livsstil – gode vaner

Går du rundt og ønsker en sundere hverdag, men er i tvivl om, hvordan du skal gribe det an? Skal du lægge alle kostvaner om og gå i fitnesscenter flere gange om ugen? Er der nogen, du kan gøre det sammen med? Fortvivl ikke. Vi har allieret os med Jakob Flindt, der hver dag i en måned kommer med gode råd til at omlægge sine vaner til en sundere livsstil.

Edis løber i blinde

Edis blev blind som 2-årig, men det har aldrig holdt ham tilbage. Nu har han sat sig for at gennemføre sit første maraton og samle penge ind til Dansk Blindesamfund.

Marlene bestiger Kilimanjaro

29-årige Marlene har kun 10% syn tilbage, men det afholder hende ikke fra at tage på store udlandsrejser og bestige Afrikas højeste bjerg.

Pressemeddelelse

Samarbejde skal skabe flere idrætstilbud for børn og unge med synshandicap

Dansk Blindesamfund og Parasport Danmark har indgået en treårig partnerskabsaftale, der skal skabe flere idrætsmuligheder og bedre trivsel for børn og unge med synshandicap.

Reportage

Vi kunne meget mere, end vi troede

Både Lene og Dennis fik masser af motion og troen på sig selv tilbage, da de var på kursus i krop, sind og bevægelse.

Reportage

Blinde og svagsynede trodser synshandicap og trækker i løbeskoene

Svigtende syn er ingen hindring for at leve et aktivt liv. Det beviste 13 blinde og svagsynede, da de deltog i ALT for damernes Kvindeløb med en ledsager ved deres side.

Nyhed

Synstolkning af EM-finalen i fodbold

Blinde og svagsynede skal også have adgang til EM-fodbold. Derfor har Dansk Blindesamfund afprøvet synstolkning af fodboldkampe og slutter EM-festen af med synstolkning af finalen.

Reportage

Synshandicappede får støtte til at dyrke motion

Løbeskoene var i år bundet, da der skulle uddeles legater til 15 heldige legatmodtagere. Sven løb forrest for at inspirere andre til, at man sagtens kan være aktiv og dyrke sport, selvom man har et synshandicap.

Sven er første blinde dansker på Kilimanjaro

Sven Mogensen fra Greve er blind og har besteget Afrikas højeste punkt, Uhuru Peak på Kilimanjaro i Tanzania med succes. Sven er den første blinde dansker, som besejrer Kilimanjaros højde med 5.895 meter.