Blindestok

Leder

Blæser der mon snart nye og mildere vinde, når der skal bevilges hjælpemidler?

Af Jesper Bentil Holten, forretningsudvalgsformand. Udgivet i Dansk Blindesamfunds medlemsblad nr. 7, 2024.

Leder

Hvor sikre føler vi os i trafikken?

Af Jesper Bentil Holten, forretningsudvalgsformand. Udgivet i Dansk Blindesamfunds medlemsblad nr. 3, 2024.

Nyhed

Vanvittig tur i systemlabyrinten blev hædret ved Prix Audio

Dansk Blindesamfunds podcast "Alt det som ingen ser – Stokkeeksperimentet" blev fredag aften kåret som årets nicheprogram ved Prix Audio.

Reportage

Den Hvide Stoks Dag: Blindestokken giver frihed

Hvert år den 15. oktober fejrer verden den hvide stoks dag for at hylde et af de mest betydningsfulde hjælpemidler til blinde og svagsynede.

Debatindlæg

En knækket blindestok kan udløse et kafkask cirkus

Meget få handicap bliver bedre med tiden, og derfor virker det meningsløst, at man skal godkendes på ny for at modtage en ny blindestok, hvis den gamle knækker. Det er unødigt bureaukrati, der kunne frigive tid til komplekse problemstillinger, skriver landsformand i Dansk Blindesamfund, Ask Løvbjerg Abildgaard, i et debatindlæg.

Nyhed

Over stok og sten med en fast følgesvend

”Vil jeg blive set anderledes på, hvis jeg bruger den hvide stok, når jeg bevæger mig ud i samfundet?” Den følelse kan mange nok nikke genkendende til, for det kan være svært at tage stokken i brug, og mange skal bruge et godt tilløb, inden den bliver en fast følgesvend.

Blindestokken betyder alt for 5-årige Juju

For Juju er den hvide stok afgørende for, at han kan løbe og lege med sine jævnaldrende kammerater. Med blindestokken i hånden er han ikke længere bange for at begive sig rundt på egen hånd.