Skole og uddannelse

Sofie knækker uddannelseskurven

Sofie er blevet færdig som bachelor i uddannelsesvidenskab. Det har ikke været en nem vej, da hun er blevet mødt af udfordringer med utilgængeligt materiale. Det er dog lykkes med en god vilje og hjælp fra hendes medstuderende.

Nyhed

Historien om Silas er hjerteskærende, men ikke enestående

En dreng på 12 år med synshandicap, der savner venner og faglig læring i skolen. Som føler sig isoleret, ensom og hver dag er ked af det eller frustreret. Det er den virkelighed Silas og hans familie oplever.

Nyhed

Artikel i Ekstra Bladet om svagsynede Silas

Ekstra Bladet er gået ind i sagen om Silas, der bliver svigtet af systemet og ikke får den hjælp han har brug for.

Nyhed

Blinde Silas skal ikke sidde på bageste række og falde mere og mere bagud fagligt og socialt

Silas går i 6. klasse, men hans faglige niveau svarer til 3. klasse. Han kan nemlig ikke se, hvad læreren skriver på tavlen. Alligevel har man ikke vurderet, at han skal have støtte mere end 15 lektioner om ugen

Leder

Grundskolen svigter, og blinde og svagsynede børn betaler den største pris

Af Diana Stentoft, næstformand. Udgivet i Dansk Blindesamfunds medlemsblad nr. 8, 2024.

Nyhed

Nu kan du købe en dansk version af LEGO Braille Bricks

LEGO Braille Bricks er nu tilgængeligt på dansk og kan købes online, så børn og voksne kan lære punktskrift på en sjov måde.

Debatindlæg

Uddannelsessystemet er ikke så åbent og tilgængeligt, som vi bryster os af

I Danmark har for få blinde og svagsynede en kompetencegivende uddannelse, fordi vi har et uddannelsessystem, der i stigende grad er utilgængeligt for mennesker med synshandicap. Og det lukker døre resten af livet, skriver Diana Stentoft. 

Forrest i kampen for uddannelse

Beyan kæmpede indædt og blev den første i Liberia til at tage en gymnasial eksamen – nu kæmper han for andre børn og unges uddannelsesmuligheder.

Nyhed

Synshandicappede studerende hægtes af den digitale undervisning

Ingen krav om digital tilgængelighed forhindrer unge med synshandicap i at få samme udbytte af undervisningen som seende klassekammerater.

Blinde kan alt, hvis der er lige muligheder

Gerel er en stærk stemme i kampen for at forbedre rettigheder for mennesker med synshandicap. Hun er præsident i den mongolske blindeorganisation, den første blinde jurist i landet og har netop fået en plads i FN’s Handicapkomité.

Nyhed

Blinde og svagsynede ældre er de bedste sproghjælpere

Dansk Blindesamfund samarbejder med Elderlearn, som forbinder ældre dansktalende med herboende sprogstuderende, som ønsker at blive bedre til at tale dansk. Dette er en beretning fra Annie Steen og Maria Kaczorowska med en opfordring til, at flere benytter muligheden.

Nyhed

Blinde børn er bedre end læreren til punktskrift

Ny undersøgelse viser, at børn med synshandicap ofte har større færdigheder i punktskrift end de lærere, der skal motivere og undervise dem i de ophøjede punkter.

Nyhed

Fagpersoner skal klædes bedre på til at understøtte blinde børn i digital punktskrift

Ny undersøgelse viser, at der er brug for, at lærere, synskonsulenter og forældre bliver bedre rustet til at anvende digitale punktdisplays, så de kan understøtte blinde børns digitale færdigheder.

Nyhed

Utilgængelige læringsplatforme ekskluderer elever med synshandicap

Forældre til børn med synshandicap er bekymrede for deres børns mulighed for at deltage i hjemmeundervisningen under corona. De sakker unødigt bagud, fordi læringsplatformene er utilgængelige.

Synshandicap er ingen hindring

Mathias og Juliane er begge 17 år og i gang med at gennemføre en ungdomsuddannelse. Teknologiske hjælpemidler kompenserer for deres manglede syn, så de kan tage en uddannelse på lige fod med deres jævnaldrende. På den måde bliver de inkluderet i klassen. Der er dog alt for mange børn og unge med synshandicap, som står uden for det sociale fællesskab.