Støtte og rådgivning

Reportage

Gitte frygtede at miste synet

Gitte fik synshandicap tæt ind på livet og fandt støtte i Dansk Blindesamfund, da hun var bange for at miste synet. I dag støtter hun ivrigt foreningen og har i år designet årets gækkebrev.

Nyhed

Dansk Blindesamfund støtter og rådgiver ukrainske flygtninge

Siden de første flygtninge kom fra Ukraine til Danmark i februar 2022, har Dansk Blindesamfunds konsulentordning haft travlt med at gøre en særlig indsats for at støtte og rådgive ukrainere med synshandicap.

Reportage

Folketingskandidater fik en øjenåbner ved debat på Fuglsangcentret

Hvordan bør synsområdet tilrettelægges, så alle - uagtet hvor man bor i landet - får det bedste synsfaglige relevante tilbud, når et synshandicap er konstateret? Det var det helt store spørgsmål, da Dansk Blindesamfund onsdag den 26. oktober holdt valgmøde på Fuglsangcentret i Fredericia forud for folketingsvalget tirsdag den 1. november.

Nyhed

Der er mange, der gerne vil hjælpe

Sommetider opstår der en situation, hvor vi mangler en hjælpende hånd. Nogle gange træder familie eller venner til. Nogle gange kan det være en fremmed på gaden. Og nogle gange mangler man lige den helt rigtige person på det rigtige tidspunkt at række ud til. Det skete for Tove, der kontaktede hjælpenetværket Røde Kors Parat.

Nyhed

Blinde og svagsynede ældre er de bedste sproghjælpere

Dansk Blindesamfund samarbejder med Elderlearn, som forbinder ældre dansktalende med herboende sprogstuderende, som ønsker at blive bedre til at tale dansk. Dette er en beretning fra Annie Steen og Maria Kaczorowska med en opfordring til, at flere benytter muligheden.

Nyhed

Notas nye tastemenu gør det endnu nemmere at tilgå Notas services

Hvad enten man ringer for at få vejledning i undervisningsmateriale til sine læseudfordrede elever eller for at tale med Skole- og Studieservice om at få produceret studie- og eksamensmateriale, eller få boganbefalinger fra en bibliotekar, er det nu endnu nemmere for Notas medlemmer og deres tilknyttede kontaktpersoner, fagpersoner, lærere og undervisere at få kontakt til Nota.

Synstab sætter dybe spor i hverdagen

Når du mister synet, sætter det gang i et væld af følelser, som påvirker både krop og psyke. Psykolog Mette List Elhøj gør os klogere på nogle af de reaktioner og udfordringer, du kan opleve, når synet svigter.

Synslinjen skaber håb og tryghed

Charlotte fik ingen hjælp, da hun fik en alvorlig synstruende øjensygdom – som ny teamleder på Synslinjen drømmer hun om, at hun sammen med de frivillige rådgivere kan forvandle tvivl og usikkerhed til håb og nye drømme for mennesker, der mister synet.

Nyhed

Livet med synstab – inspiration til hverdagen

VIVE – Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd udgiver i dag et helt nyt inspirationskatalog til ældre med en aldersrelateret øjensygdom, deres familie og omgangskreds. Inspirationskataloget kommer med gode råd og konkrete eksempler på, hvordan man kan skabe en ny struktur i hverdagen, og hvordan venner og familie kan hjælpe.

Nyhed

Jeg er taknemmelig for konsulentens hjælp

Dansk Blindesamfunds konsulenter har erstattet hjemmebesøg med telefonen og ringer til samtlige medlemmer for at drøfte eventuelle bekymringer under coronakrisen. På den måde sikrer konsulenterne også, at medlemmerne får den nødvendige hjælp, selvom verdenen er sat på pause.

Nyhed

Nyt medlemstilbud: Juridisk rådgivning

Dansk Blindesamfund har indgået et samarbejde med Kroer\Fink Advokater. Som medlem kan du få gratis råd og vejledning om juridiske spørgsmål, som omfatter forsikring og erstatningssager.

Nyhed

To århusianske sygeplejersker modtager Bagger-Sørensen Fondens Påskønnelsespris

To sygeplejersker fra Aarhus Universitetshospital er netop blevet hædret med Bagger-Sørensen Fondens Påskønnelsespris på 25.000 kr. for deres engagerede og utrættelige arbejde med at skabe et solidt fundament for Synslinjen, hvor man kan få råd og vejledning om livet med et synshandicap.

Nyhed

Handicapkørsel til blinde og stærkt svagsynede

Permanent aftale i satspuljeforliget giver blinde og stærkt svagsynede adgang til individuel handicapkørsel i hele landet.