Dansk Blindesamfund fylder 114 år
I 114 år har Dansk Blindesamfund arbejdet for at skabe bedre livsvilkår og lige muligheder for mennesker med synshandicap.
I 114 år har Dansk Blindesamfund arbejdet for at skabe bedre livsvilkår og lige muligheder for mennesker med synshandicap.
Dansk Blindesamfunds årsberetning for 2024 er nu udkommet – og igen i år har vi valgt at kombinere tekst og lyd for at gøre årsberetningen tilgængelig og levende for både seende og mennesker med synshandicap.
Som ny formand vil Diana Stentoft sætte yderligere fokus på beskæftigelse, uddannelse og fællesskaber. Mærkesager, der har grobund i hendes eget liv.
Hun er viljefast og vaklende, stærk og sårbar og måske er Diana Stentofts tosidede personlighed lige præcis dét, der skal til på landsformandsposten for at skabe samling
I skrivende stund er jeg netop hjemvendt fra Dansk Blindesamfunds årlige landsmøde. Det var også i år hyggeligt, lærerigt og nyttigt at være med til. Der var mulighed for gode drøftelser, tilrettelagt for os af vores dygtige, stående udvalg. Bl.a. fik vi mulighed for at drøfte, hvordan vi kan skabe endnu mere plads og rum til, at vi som medlemmer kommer med forskellige baggrunde og tilgange til vores synshandicap. Og vi fik lejlighed til at skærpe argumenterne frem mod kommunal- og regionsrådsvalget i november.
Dansk Blindesamfunds nye hjemmeside, der har fokus på tilgængelighed og brugervenligt design, har vundet guld til Danish Digital Award for Bedste Brugeroplevelse.
Dansk Blindesamfunds nye hjemmeside, der har fokus på tilgængelighed og brugervenligt design, er nomineret til Danish Digital Award for Bedste Brugeroplevelse.
Dansk Blindesamfunds podcast "Alt det som ingen ser – Stokkeeksperimentet" blev fredag aften kåret som årets nicheprogram ved Prix Audio.
I dag, den 8. juni, er det 112 år siden, at Dansk Blindesamfund så dagens lys. I mere end et århundrede har organisationen kæmpet for at forbedre forholdene for blinde og svagsynede, så de kan leve på samme vilkår som alle andre. Og vi bliver ved mange år endnu.
Solen skinnede fra en skyfri himmel, og der var forårsfornemmelser i luften, da Dansk Blindesamfund holdt rehabiliteringskonferencen Vejen Frem fredag den 10. marts på Fuglsangcentret ved Fredericia. Her blev der taget fat om udfordringerne og problemstillingerne ved den kvalitet af rehabilitering, som mange mennesker med synshandicap oplever rundt omkring i landet.
Arbejdet i Dansk Blindesamfunds fem stående udvalg gør en forskel. Det er blandt andet her de gode ideer til nye tilbud og nye politiske tiltag kan komme frem, så hvis du har lyst til at hjælpe og sætte dit præg på foreningens arbejde, er det nu, du skal melde dig.
At miste synet er livsændrende, og det sker for flere, end man lige skulle tro. Det anslås, at 65.000 danskere er blinde eller svagsynede. Ann-Sofie, Bjarne, Mette, Marlene, Kim og Grethe er seks af de danskere, der har mistet synet.
Som den første kvinde nogensinde er danske Diana Stentoft valgt som generalsekretær for Verdens Blindeunion, og den unge nordjyde er klar til kamp for synshandicappede i hele verden.
Ask Abildgaard bliver ny landsformand i Dansk Blindesamfund efter Thorkild Olesen.
Ny landsformand i Dansk Blindesamfund Ask Abildgaard er ikke bange for at bruge sig selv i kampen for bedre vilkår for blinde og svagsynede.