Hjælpemidler til synshandicappede

Leder

Blæser der mon snart nye og mildere vinde, når der skal bevilges hjælpemidler?

Af Jesper Bentil Holten, forretningsudvalgsformand. Udgivet i Dansk Blindesamfunds medlemsblad nr. 7, 2024.

Nyhed

Nordea Bank opretter Solsikkelinje

Som den første bank i Danmark har Nordea oprettet en solsikkelinje til kunder med et usynligt handicap.

Førerhunden Pluto er et pragteksemplar

Kan du genkende Pluto fra årsmagneten? Vi har fulgt Danmarks måske gladeste hund og hans uddannelsesfærd mod titlen som førerhund

Leder

Hvor sikre føler vi os i trafikken?

Af Jesper Bentil Holten, forretningsudvalgsformand. Udgivet i Dansk Blindesamfunds medlemsblad nr. 3, 2024.

Leder

LEDER: Et nytårsønske om bedre tilbud til alle blinde og svagsynede i Danmark

Rigtig godt nytår til jer alle! Jeg håber, at 2024 bliver året, hvor vilkårene for mennesker med handicap kommer op på den politiske dagsorden. Og jeg håber, det bliver året, hvor vi kan begynde at tale om konkrete løsninger frem for at fortsætte med at levere eksempler på de helt urimelige vilkår, blandt andet blinde og svagsynede møder i kommunerne, når vi søger om helt nødvendig støtte for at kunne leve selvstændige og værdige liv.

Leder

LEDER: Et specialiseret bibliotekstilbud til blinde og svagsynede er vigtigere end nogensinde

Af Jesper Holten, forretningsudvalgsmedlem. Udgivet i Dansk Blindesamfunds medlemsblad nr. 15, 2023.

Johan genvinder friheden med ny førerhund

Johan mistede sin forrige førerhund til kræft, men nu er friheden tilbage med den ny førerhund Milo, som skal hjælpe Johan trygt til og fra arbejde.

Andrias får sin første førerhund

16-årige Andrias og førerhunden Andy er nyt makkerpar på Færøerne, hvor friheden findes i en tur til købmanden.

Nyhed

Blokerede ledelinjer er desværre ikke et særsyn

Af Lars Peter Petersen, Per Dommerby Kristiansen og Torben Gjering Frederiksen, kredsformænd i Dansk Blindesamfunds lokale kredse Vendsyssel, Thy-Mors og Aalborg. Udgivet i Nordjyskes debatsektion.

Nyhed

Vanvittig tur i systemlabyrinten blev hædret ved Prix Audio

Dansk Blindesamfunds podcast "Alt det som ingen ser – Stokkeeksperimentet" blev fredag aften kåret som årets nicheprogram ved Prix Audio.

Reportage

Den Hvide Stoks Dag: Blindestokken giver frihed

Hvert år den 15. oktober fejrer verden den hvide stoks dag for at hylde et af de mest betydningsfulde hjælpemidler til blinde og svagsynede.

Reportage

Kristian bruger egne erfaringer til ny app, der skal forbedre købsoplevelsen for mennesker med handicap

Inklusiv er en ny app, som gør det muligt for mennesker med handicap at handle tøj og dagligvarer selvstændigt.

Pressemeddelelse

Historisk: Blinde og svagsynede kan gå alene i stemmeboksen

13 år efter at Danmark ratificerede FN's Handicapkonvention, får blinde og svagsynede mulighed for at stemme uden at have en hjælper med ind i stemmeboksen.

Nyhed

Ny teknologi på Kellogg’s morgenmadsprodukter skal hjælpe blinde og svagsynede med vigtig information

En ny kode på Kellogg’s emballage gør det muligt for en smartphone at registrere og afspille mærkning og allergeninformation til brugeren. Alle Kellogg’s morgenmadsprodukter, der sælges i Europa, vil få påtrykt den nye teknologi fra januar 2022.

Nyhed

Notas nye tastemenu gør det endnu nemmere at tilgå Notas services

Hvad enten man ringer for at få vejledning i undervisningsmateriale til sine læseudfordrede elever eller for at tale med Skole- og Studieservice om at få produceret studie- og eksamensmateriale, eller få boganbefalinger fra en bibliotekar, er det nu endnu nemmere for Notas medlemmer og deres tilknyttede kontaktpersoner, fagpersoner, lærere og undervisere at få kontakt til Nota.

Reportage

Verdens Bogdag: Blinde skal have lige adgang til litteratur

I en tid hvor størstedelen af Danmark er lukket ned, og vi skal begrænse social kontakt, er det oplagt at fordrive tiden med en god bog. Men som blind eller stærkt svagsynet er det mere besværligt at få adgang til god litteratur.

Nyhed

Københavns Lufthavn fokuserer på tilgængelighed

Check-in og sikkerhedskontrol i lufthavne kan være stressende, når man har et synshandicap. Københavns lufthavn gør nu rejsen lettere for blinde og svagsynede passagerer.

Synshandicap er ingen hindring

Mathias og Juliane er begge 17 år og i gang med at gennemføre en ungdomsuddannelse. Teknologiske hjælpemidler kompenserer for deres manglede syn, så de kan tage en uddannelse på lige fod med deres jævnaldrende. På den måde bliver de inkluderet i klassen. Der er dog alt for mange børn og unge med synshandicap, som står uden for det sociale fællesskab.

Nyhed

Med teknologiske hjælpemidler er vi helt almindelige medarbejdere

Bare en ud af fem blinde eller svagsynede har et arbejde. Viden om teknologiske hjælpemidler er vejen frem, hvis blinde skal bryde igennem på arbejdsmarkedet.

Nyhed

Hjælpemidler til synshandicappede bliver fremover fast inventar i stemmeboksen

Godt nyt: Ved fremtidige valg bliver to hjælpemidler til synshandicappede nu gjort permanente for at gøre det lettere for personer med handicap at stemme. Det slår satspuljeaftalen for 2019 til 2022 fast. De to hjælpemidler har hidtil kun været på prøve ved de kommunale og regionale valg i 2017.

Nyhed

Folketinget har netop vedtaget ny lov om billedlegitimationskort

I dag (den 2. marts 2017) har et enigt Folketing vedtaget lov om udstedelse af legitimationskort på baggrund af SF’s beslutningsforslag om, at borgere skal kunne erhverve sig et billedlegitimationskort. Kortet kan udstedes hos kommunernes borgerservicekontorer fra den 1. juli 2017.