Tilgængelighed

Nyhed

Ny MobilePay på vej

Tirsdag den 12. marts er MobilePay klar med opdatering, som giver appen et nyt design og en ny navigation, men funktionen er den samme.

Nyhed

Blokerede ledelinjer er desværre ikke et særsyn

Af Lars Peter Petersen, Per Dommerby Kristiansen og Torben Gjering Frederiksen, kredsformænd i Dansk Blindesamfunds lokale kredse Vendsyssel, Thy-Mors og Aalborg. Udgivet i Nordjyskes debatsektion.

Nyhed

Design af digitale sundhedsløsninger handler om at udvide synsfeltet

Blinde og stærkt svagsynede står allerede i dag over for opgaven med at anvende digitale løsninger i sundhedsvæsenet. Når vi skal finde prøvesvar på lægens hjemmeside, deltage i videokonsultationer eller måle blodsukkeret derhjemme. For de fleste fuldt seende danskere er disse opgaver overkommelige. Men for mange blinde og stærkt svagsynede betyder dårligt designede løsninger store barrierer og udfordringer i mødet med sundhedsvæsnet.

Nyhed

Nyt forsøg gør det nemmere for blinde at affaldssortere

I Kolding Kommune skal følbare piktogrammer gøre det nemmere for blinde og svagsynede at sortere deres affald og derigennem bidrage til, at der bliver genanvendt så meget som muligt.

Pressemeddelelse

Historisk: Blinde og svagsynede kan gå alene i stemmeboksen

13 år efter at Danmark ratificerede FN's Handicapkonvention, får blinde og svagsynede mulighed for at stemme uden at have en hjælper med ind i stemmeboksen.

Nyhed

Se dig for i det byggede miljø. Hvis du kan.

Al for få af landets offentlige og private bygherrer, projekterende, arkitekter og entreprenører i det byggede miljø prioriterer tilgængeligheden for synshandicappede, når nyt bygges, eller gammelt renoveres. Det ønsker Dansk Blindesamfund at ændre på. Det at kunne færdes uafhængigt uden for sin egen hoveddør er en meget vigtig politisk prioritering i Dansk Blindesamfund.

Blinde kan alt, hvis der er lige muligheder

Gerel er en stærk stemme i kampen for at forbedre rettigheder for mennesker med synshandicap. Hun er præsident i den mongolske blindeorganisation, den første blinde jurist i landet og har netop fået en plads i FN’s Handicapkomité.

Nyhed

Cykler og cafeborde spærrer ofte ledelinjer

Lad være med at sætte din cykel eller dit løbehjul oven på en ledelinje eller midt ude på et gangareal. Hvorfor? Fordi du på denne måde hjælper mennesker med synshandicap, så de kan færdes selvstændigt på lige fod med andre borgere.

Reportage

Kunst og kultur skal være for alle

Synstolkeren Laura kæmper for et mere tilgængeligt kulturliv for mennesker med synshandicap. Dansk Blindesamfund var med hende på synstolket teatertur til Malmø Opera.

Nyhed

Københavns Lufthavn fokuserer på tilgængelighed

Check-in og sikkerhedskontrol i lufthavne kan være stressende, når man har et synshandicap. Københavns lufthavn gør nu rejsen lettere for blinde og svagsynede passagerer.

Nyhed

Nyt EU-direktiv: Mobiltelefoner, hjemmesider og hæveautomater skal være tilgængelige

Der er godt nyt for mere end 80 millioner handicappede europæere, herunder mennesker med synshandicap. Et nyt EU-direktiv slår nemlig fast, at flere hverdagsprodukter – fx billetautomater, e-bøger og hjemmesider – fremover skal være tilgængelige for personer med handicap.

Nyhed

Hjælpemidler til synshandicappede bliver fremover fast inventar i stemmeboksen

Godt nyt: Ved fremtidige valg bliver to hjælpemidler til synshandicappede nu gjort permanente for at gøre det lettere for personer med handicap at stemme. Det slår satspuljeaftalen for 2019 til 2022 fast. De to hjælpemidler har hidtil kun været på prøve ved de kommunale og regionale valg i 2017.

Nyhed

Ret til hemmelig stemmeafgivning

Den 9. februar 2017 vedtog et samlet Folketing lovforslag L9, som sikrer retten til hemmelig stemmeafgivelse for blinde og stærkt svagsynede.