Aktiviteter for blinde og stærkt svagsynede

Pressemeddelelse

Børn og unge med synsnedsættelse bryder grænser, indgår i fællesskaber og får venner for livet på sommerskole

”Fællesskab” er årets tema, og der er igen i år stor tilslutning til årets Sommerskole for elever med synsnedsættelse på Synscenter Refsnæs. Mange børn og unge i målgruppen oplever udfordringer med at være en del af fællesskaber i deres hverdag - på Sommerskolen er alle med.

93-årige Elise går efter at blive 100 år

Bekymringerne forsvandt, da Elise besøgte Fuglsangcentret allerede første gang – om få år kan hun fejre 20-års jubilæum som deltager på vinterhøjskolen.

Nyhed

Nu skal krydset sættes til Europaparlamentsvalget

Søndag den 9. juni bliver der afholdt Europaparlamentsvalg. Valgstederne åbner kl. 8 og lukker igen kl. 20. Du kan brevstemme frem til den 6. juni. 

Nyhed

Løb uden ledsager: Claudio Denaro testede ny AI-teknologi fra Google

Onsdag den 8. november havde Google Danmark i samarbejde med Parasport Danmark og Dansk Blindesamfund inviteret til test af udstyr, som på sigt måske kan hjælpe blinde og stærkt svagsynede til at løbe uden ledsager.

Reportage

Børn og unge med synsnedsættelse bryder grænser på sommerskole

”Krop og bevægelse” er årets tema, og der er stor tilslutning til årets Sommerskole for elever med synsnedsættelse på Synscenter Refsnæs.

Nyhed

Roskilde Festival med plads til alle

Roskilde Festival 2023 – der afvikles fra 24. juni til 1. juli – er Nordens største festival, hvor der spilles rytmisk musik i mange forskellige genrer. Der forventes cirka 130.000 deltagere, hvoraf 30.000 mennesker engagerer sig som frivillige.

Reportage

I biografen med lukkede øjne

To timers indre billeder, stemninger og oplevelser, når Københavns radiobiograf inviterer til en fælles lytteoplevelse i biografmørket med fokus på Dansk Blindesamfunds lyddagbøger.

Nyhed

Ny livsstil – gode vaner

Går du rundt og ønsker en sundere hverdag, men er i tvivl om, hvordan du skal gribe det an? Skal du lægge alle kostvaner om og gå i fitnesscenter flere gange om ugen? Er der nogen, du kan gøre det sammen med? Fortvivl ikke. Vi har allieret os med Jakob Flindt, der hver dag i en måned kommer med gode råd til at omlægge sine vaner til en sundere livsstil.

Reportage

Ingen føler sig anderledes på sommerskole

75 blinde og svagsynede børn indleder sommerferien med sommerskole på Synscenter Refsnæs. I hverdagen adskiller de sig fra klassekammeraterne, men på sommerskolen er de en del af fællesskabet og knytter langvarige venskaber.

Reportage

Højt humør og venskaber på sommerskole

Der er stor tilslutning til årets sommerskole for elever med synshandicap på Synscenter Refsnæs. I hverdagen kæmper mange for at være en del af fællesskabet i klassen, hvor de naturligt skiller sig ud fra deres seende kammerater. Men på sommerskolen er de en del af fællesskabet og knytter langvarige venskaber.

Nyhed

Nyt lyddrama om at miste synet

Dansk Blindesamfund har støttet tilblivelsen af lyddramaet EFTERTID, der handler om at finde glæden og meningen med livet efter synstab. Et møde på nyblindekursus får afgørende betydning for fortællingens hovedperson.

Pressemeddelelse

Samarbejde skal skabe flere idrætstilbud for børn og unge med synshandicap

Dansk Blindesamfund og Parasport Danmark har indgået en treårig partnerskabsaftale, der skal skabe flere idrætsmuligheder og bedre trivsel for børn og unge med synshandicap.

Reportage

Inger arbejder juleaften

Inger elsker sit arbejde som tjener på Fuglsangcentret og særligt i julen, hvor hun er med til at give blinde og svagsynede en god jul.

Reportage

Begejstrede blinde i biografen

50 blinde og svagsynede var henrykte for at opleve filmen ”Pagten” med synstolkning. Ved hjælp af en app får de beskrevet filmens billedside og slipper for at spørge sidemanden om, hvad der sker.

Reportage

Blinde og svagsynede trodser synshandicap og trækker i løbeskoene

Svigtende syn er ingen hindring for at leve et aktivt liv. Det beviste 13 blinde og svagsynede, da de deltog i ALT for damernes Kvindeløb med en ledsager ved deres side.

Reportage

Venskaber og selvtillid vokser på sommerskole

Der er liv og glade dage på Synscenter Refsnæs i den her uge, hvor 77 børn og unge med synshandicap er samlet på sommerskole. Gennem sjov og leg får de styrket deres selvtillid og dannet nye venskaber, der varer længere end sommerskolen.

Nyhed

Synstolkning af EM-finalen i fodbold

Blinde og svagsynede skal også have adgang til EM-fodbold. Derfor har Dansk Blindesamfund afprøvet synstolkning af fodboldkampe og slutter EM-festen af med synstolkning af finalen.

Nyhed

Tætte venskaber og sjov på sommerskole for børn med synshandicap

På mandag mødes 77 blinde og svagsynede børn og unge fra hele landet til en uges sommerskole på Synscenter Refsnæs. Børnene er til dagligt inkluderet i folkeskolen, hvor de med deres synsnedsættelse naturligt skiller sig ud fra deres seende klassekammerater. På sommerskolen mødes de med synshandicappede venner fra nær og fjern til en uge med fokus på fællesskab og fysiske udfordringer i trygge rammer.

Nyhed

Synstolkning er blinde og svagsynedes billet til biografen

Lige adgang til kultur. I 2020 bevilgede Kulturministeriet 2 millioner kroner til en forsøgsperiode med synstolkning af flere danske biograffilm. Det betyder, at alle med synshandicap nu også har mulighed for at gå i biografen og opleve dansk filmkunst, lyder det fra Jannie Hammershøi, forretningsudvalgsmedlem i Dansk Blindesamfund.

Nyhed

Biograferne er åbne, og MovieReading findes nu på dansk

Også biograferne har fået lov til at åbne igen efter den lange Corona-nedlukning, og det bliver et brag af et biografår, da rigtig mange danske film er blevet synstolket det seneste år, men langt fra alle er blevet vist i biografen. Derfor kommer filmpremiererne på danske film med synstolkning til at ligge som perler på en snor.

Nyhed

Finalisterne til Low Vision Song Contest er fundet!

Alle sange til Low Vision Song Contest er nu udvalgt. Juryen skulle vælge mellem de 15 indkomne sange. 8 sange slap gennem nåleøjet og vil deltage i den danske finale d. 7. maj kl. 20, hvor Martin Brygmann og Ida Marie Christensen vil være værter på det digitale show.

Reportage

Frivillig i Røde Kors: ”Hun er jo et omvandrende Google Maps”

Coronanedlukningen af Danmark har haft store negative konsekvenser. Men nogle positive resultater er der kommet ud af det seneste års forandringer. Fx et nyt samarbejde mellem Røde Kors og Dansk Blindesamfund giver flere blinde og svagsynede mulighed for at komme ud at gå og samtidig få en god snak.

Nyhed

Julemad uden stress

De blinde madbloggere Mohammed og Lasse deler ud af deres gode tips og tricks til en lækker julemiddag.

Reportage

Aktiv Familieferie skaber langvarige venskaber

For mange familier med synshandicap tæt inde på livet er uge 30 reserveret, hvor Aktiv Familieferie afholdes på Fuglsangcentret. Her udveksler familierne erfaringer og knytter venskaber, der varer længere end ferieugen.

Reportage

Kunst og kultur skal være for alle

Synstolkeren Laura kæmper for et mere tilgængeligt kulturliv for mennesker med synshandicap. Dansk Blindesamfund var med hende på synstolket teatertur til Malmø Opera.

Nyhed

Hør lyddrama om at miste synet

Dansk Blindesamfund har støttet et lyddrama af dramatiker Trine Damgaard, der handler om Ida på 34 år, der pludseligt mister synet, og hvem er hun så? Hele hendes identitet bliver kastet op i luften, og hun skal til at finde sig selv med et synshandicap.

Nyhed

LEGO skal være for alle

Endnu en gang har LEGO gjort leg og LEGO-klodser tilgængelig for alle, som elsker at bygge LEGO.

Pressemeddelelse

Sommerskole rimer på venskaber og fysiske udfordringer

På søndag mødes 69 blinde og svagsynede børn og unge til en uges sommerskole på Synscenter Refsnæs i Kalundborg. Børnene er til dagligt inkluderet i folkeskolen, hvor de med deres synsnedsættelse naturligt skiller sig ud fra deres seende klassekammerater. På sommerskolen mødes de med synshandicappede venner fra nær og fjern til en uge med fokus på fællesskab og fysiske udfordringer i trygge rammer.

Sven er første blinde dansker på Kilimanjaro

Sven Mogensen fra Greve er blind og har besteget Afrikas højeste punkt, Uhuru Peak på Kilimanjaro i Tanzania med succes. Sven er den første blinde dansker, som besejrer Kilimanjaros højde med 5.895 meter.

Nyhed

LEGO® klodser revolutionerer indlæring af punktskrift hos børn og unge

Dansk Blindesamfund har i samarbejde med LEGO Fonden stået i spidsen for afprøvning af en helt ny type LEGO® klodser, hvor nogle af knopperne er fjernet, så der i stedet er et punktskriftsbogstav.