Arbejdsliv

Jesper er stærkt svagsynet og debuterer med krimiroman

Trods synshandicap har Jesper realiseret sin drøm og udgivet sin første bog ”Dem han efterlod”, der er blevet godt modtaget af læserne. Han håber at inspirere andre blinde og svagsynede til at forfølge deres drømme.

Leder

Vi blev ikke inviteret med til beskæftigelsesfesten

Af Diana Stentoft, næstformand. Udgivet i Dansk Blindesamfunds medlemsblad nr. 5, 2024.

Debatindlæg

Beskæftigelsen blandt blinde og svagsynede har stort set ikke rykket sig i 40 år

Selvom beskæftigelsen er historisk høj, står synshandicappede udenfor. Det er på høje tid, at der bliver taget et markant opgør, så vi får adgang til et arbejde med hverdag, kollegaer og selvbestemmelse – ligesom alle andre.

Nyhed

Kun en tredjedel af blinde er på arbejdsmarkedet

Der skal investeres i, at flere blinde kommer på arbejdsmarkedet, mener næstformand i Dansk Blindesamfund.

Rita fandt lys i mørke

Rita gennemgår sit livs krise og finder sit sande kald, og med synshandicap og førerhund ved sin side vier hun ægtepar, foretager bisættelser og spreder håb, når hun holder gudstjenester

Leder

LEDER: Vi kan og vil bidrage – men det kræver den rette støtte

Af Diana Stentoft, næstformand i Dansk Blindesamfund. Udgivet i Dansk Blindesamfunds medlemsblad nr. 13

Nyhed

Blinde kunsthåndværkere samlet i ny shop på nettet

På platformen Made by Blind kan synshandicappede kunsthåndværkere sælge eget design og produkter og vise verden deres dygtighed.

Blind iværksætter skaber eget kaffe-imperium

Gökhan står bag virksomheden Blind Coffee, der sælger bæredygtig kaffe og samtidig skaber jobs til mennesker med synshandicap.

Blind kontrabassist trodser synshandicap og udgiver soloplade

Kontrabassist Richard Andersson har trodset sit synshandicap, fulgt sin passion og gået musikkens vej. Nu udgiver han sin første soloplade, hvor han forvandler kunstværker til musikalske toner.

Blinde kan alt, hvis der er lige muligheder

Gerel er en stærk stemme i kampen for at forbedre rettigheder for mennesker med synshandicap. Hun er præsident i den mongolske blindeorganisation, den første blinde jurist i landet og har netop fået en plads i FN’s Handicapkomité.

Jesper trodser sit synshandicap og har både instrueret film og skrevet bøger

Da Jesper fik konstateret en arvelig øjensygdom i de tidlige ungdomsår, besluttede han, at det ikke skulle hindre ham i at udleve sine drømme. Derfor er han Danmarks eneste filminstruktør med et synshandicap, og han har desuden udgivet sin første børneroman.

Nyhed

Med teknologiske hjælpemidler er vi helt almindelige medarbejdere

Bare en ud af fem blinde eller svagsynede har et arbejde. Viden om teknologiske hjælpemidler er vejen frem, hvis blinde skal bryde igennem på arbejdsmarkedet.