Børn og unge

Reportage

Børn og unge med synsnedsættelse bryder grænser på sommerskole

”Krop og bevægelse” er årets tema, og der er stor tilslutning til årets Sommerskole for elever med synsnedsættelse på Synscenter Refsnæs.

Forrest i kampen for uddannelse

Beyan kæmpede indædt og blev den første i Liberia til at tage en gymnasial eksamen – nu kæmper han for andre børn og unges uddannelsesmuligheder.

Reportage

Ingen føler sig anderledes på sommerskole

75 blinde og svagsynede børn indleder sommerferien med sommerskole på Synscenter Refsnæs. I hverdagen adskiller de sig fra klassekammeraterne, men på sommerskolen er de en del af fællesskabet og knytter langvarige venskaber.

Reportage

Højt humør og venskaber på sommerskole

Der er stor tilslutning til årets sommerskole for elever med synshandicap på Synscenter Refsnæs. I hverdagen kæmper mange for at være en del af fællesskabet i klassen, hvor de naturligt skiller sig ud fra deres seende kammerater. Men på sommerskolen er de en del af fællesskabet og knytter langvarige venskaber.

Nyhed

Ellen sover sig til skarpt syn

Børns nærsynethed kan bremses af særlige natlinser, viser forskningsstudie støttet af Dansk Blindesamfund.

Pressemeddelelse

Samarbejde skal skabe flere idrætstilbud for børn og unge med synshandicap

Dansk Blindesamfund og Parasport Danmark har indgået en treårig partnerskabsaftale, der skal skabe flere idrætsmuligheder og bedre trivsel for børn og unge med synshandicap.

Blindestokken betyder alt for 5-årige Juju

For Juju er den hvide stok afgørende for, at han kan løbe og lege med sine jævnaldrende kammerater. Med blindestokken i hånden er han ikke længere bange for at begive sig rundt på egen hånd.

Reportage

Venskaber og selvtillid vokser på sommerskole

Der er liv og glade dage på Synscenter Refsnæs i den her uge, hvor 77 børn og unge med synshandicap er samlet på sommerskole. Gennem sjov og leg får de styrket deres selvtillid og dannet nye venskaber, der varer længere end sommerskolen.

Nyhed

Tætte venskaber og sjov på sommerskole for børn med synshandicap

På mandag mødes 77 blinde og svagsynede børn og unge fra hele landet til en uges sommerskole på Synscenter Refsnæs. Børnene er til dagligt inkluderet i folkeskolen, hvor de med deres synsnedsættelse naturligt skiller sig ud fra deres seende klassekammerater. På sommerskolen mødes de med synshandicappede venner fra nær og fjern til en uge med fokus på fællesskab og fysiske udfordringer i trygge rammer.

Nyhed

Punktskrift er vigtigt for læring og ligeværd

Ny undersøgelse fastslår, at punktskrift er vigtigt, men peger også på en række udfordringer omkring brugen af punktskrift og digitalisering.

Nyhed

Sløret verden uden briller

Antallet af nærsynede børn er i kraftig vækst. Barbara og Maria er begge nærsynede og dybt afhængige af deres briller for at se. De deltager i et nyt forskningsprojekt i håb om at sætte en stopper for nærsynethed.

Nyhed

Ny behandling skal bremse nærsynethed hos børn

Svær nærsynethed er forbundet med alvorlige følgetilstande, der i værste fald kan medføre blindhed. Derfor fokuserer et igangværende forskningsprojekt støttet af Dansk Blindesamfund på, om øjendråber med en lav dosis af stoffet atropin kan bremse udviklingen af nærsynethed hos børn.

Nyhed

Børn kan sove sig til skarpt syn

Nyt forskningsstudie støttet af Dansk Blindesamfund kan sætte en stopper for udviklingen af nærsynethed. Med natlinser er det muligt at bremse nærsynethed under hastig udvikling og dermed minimere risikoen for faretruende synskomplikationer.

Nyhed

Stor stigning i nærsynethed blandt danske børn – behandling på vej

Nærsynethed er i vækst blandt børn – også i Danmark. Ifølge WHO er øjenlidelsen den andenstørste årsag til blindhed i verden. Derfor sætter Dansk Blindesamfund og Louis Nielsen i anledningen af Synets Dag fokus på problemet og kommer med råd til, hvordan man kan forebygge nærsynethed.

Reportage

Aktiv Familieferie skaber langvarige venskaber

For mange familier med synshandicap tæt inde på livet er uge 30 reserveret, hvor Aktiv Familieferie afholdes på Fuglsangcentret. Her udveksler familierne erfaringer og knytter venskaber, der varer længere end ferieugen.

Nyhed

LEGO skal være for alle

Endnu en gang har LEGO gjort leg og LEGO-klodser tilgængelig for alle, som elsker at bygge LEGO.

Pressemeddelelse

Sommerskole rimer på venskaber og fysiske udfordringer

På søndag mødes 69 blinde og svagsynede børn og unge til en uges sommerskole på Synscenter Refsnæs i Kalundborg. Børnene er til dagligt inkluderet i folkeskolen, hvor de med deres synsnedsættelse naturligt skiller sig ud fra deres seende klassekammerater. På sommerskolen mødes de med synshandicappede venner fra nær og fjern til en uge med fokus på fællesskab og fysiske udfordringer i trygge rammer.

Nyhed

LEGO® klodser revolutionerer indlæring af punktskrift hos børn og unge

Dansk Blindesamfund har i samarbejde med LEGO Fonden stået i spidsen for afprøvning af en helt ny type LEGO® klodser, hvor nogle af knopperne er fjernet, så der i stedet er et punktskrifts-bogstav.