Førerhunde

Nyhed

Bertha er Årets førerhund

På Førerhundens dag blev friheden på fire ben fejret med kåringen af Årets førerhund. Heidis trofaste følgesvend, førerhunden Bertha, vandt flest af danskernes hjerter.

Nyhed

Stem på Årets førerhund

På førerhundens dag kårer Dansk Blindesamfund og Landsforeningen af Førerhundebrugere Årets førerhund 2024. Du har nu mulighed for at stemme på din favorit.

Min førerhund giver mig et rigere liv

Førerhunden Tommy er nomineret til Årets førerhund 2024. Han er Ritas øjne i trafikken, fører hende trygt uden om forhindringer og giver overskud på arbejde og i fritiden.

Min førerhund er lig med frihed og selvstændighed

Førerhunden Bertha er nomineret til Årets førerhund 2024. Med Bertha ved sin side kommer Heidi hurtigere og sikrere omkring i trafikken. Det giver hende en frihed og tryghed til at færdes på egen hånd.

Med Bellis glemmer jeg mit synshandicap

Førerhunden Bellis er nomineret til Årets førerhund 2024. Hun er en uundværlig følgesvend, som giver Michael frihed og fører ham sikkert med bus og tog på arbejde. Når Michael følges med Bellis føler han sig ikke begrænset af sir synshandicap.

Nyhed

Indstil din førerhund til prisen Årets førerhund

På Førerhundens dag vil Dansk Blindesamfund og Landsforeningen af Førerhundebrugere kåre Årets førerhund 2024. Prisen hylder førerhunde og deres betydningsfulde rolle for blinde og svagsynede.

Førerhunden Pluto er et pragteksemplar

Kan du genkende Pluto fra årsmagneten? Vi har fulgt Danmarks måske gladeste hund og hans uddannelsesfærd mod titlen som førerhund

Johan genvinder friheden med ny førerhund

Johan mistede sin forrige førerhund til kræft, men nu er friheden tilbage med den ny førerhund Milo, som skal hjælpe Johan trygt til og fra arbejde.

Andrias får sin første førerhund

16-årige Andrias og førerhunden Andy er nyt makkerpar på Færøerne, hvor friheden findes i en tur til købmanden.

Rita fandt lys i mørke

Rita gennemgår sit livs krise og finder sit sande kald, og med synshandicap og førerhund ved sin side vier hun ægtepar, foretager bisættelser og spreder håb, når hun holder gudstjenester

Nyhed

Vi fejrer førerhundens dag

Onsdag den 26. april er det førerhundens dag, hvor vi i Dansk Blindesamfund hylder de fantastiske førerhunde for den store forskel, de gør for blinde og stærkt svagsynede hver dag.

Nyhed

Danske førerhunde træder ind i verdenseliten

I de seneste fem år har Dansk Blindesamfunds førerhundeordning arbejdet hårdt og målrettet med at blive kvalificeret til at opfylde de internationale krav for træning og udplacering af førerhunde, som International Guide Dog Federation, IGDF, stiller for at blive medlem af den velansete organisation.

Buller giver mig frihed

Førerhunden Buller følger Bue overalt og sørger for, at Bue kan bevæge sig sikkert, frit og uafhængigt. Men Buller er mere end bare et hjælpemiddel, han er også en trofast makker, der bidrager med overskud i hverdagen.

Pressemeddelelse

Førerhunde trænes i at modstå Tivolis fristelser

Tivoli lokker med utallige fristelser og danner derfor den perfekte ramme for træning af førerhundene fra Dansk Blindesamfund, der i år tager på Tivoli-tur den 12. december.

Kingo er min trofaste følgesvend

Jannie og Kingo fejrer Førerhundens Dag den 28. april for at sætte fokus på førerhundenes vigtige rolle og adgang i butikker, restauranter og taxaer. Mange førerhundebrugere oplever nemlig at blive afvist.

Reportage

Friheden går på fire ben

Forestil dig at gå en tur i den lokale gågade uden syn. Det er ikke nogen nem opgave, men med en førerhund i hånden, kan mennesker med synshandicap komme sikkert og trygt omkring. Det demonstrerede Dansk Blindesamfunds førerhunde i lørdags, hvor de indtog bybilledet i Aalborg, Fredericia og Roskilde.

Nyhed

Kan du huske Milo?

Måske genkender du Milo fra årets førerhundekalender, hvor han er august måneds nuttede hvalp. Vi har fulgt hans færd på vej mod førerhund.

Nyhed

Sådan passer du på din førerhund i varmen

Der er hedebølge på vej ind over Danmark. Sol og varme kan dog skabe problemer for hunde. Derfor guider vi dig her til, hvordan du bedst holder din førerhund afkølet og glad i sommervarmen.

Lille hvalp gør en stor forskel

Susanne og Paul er foderværter for en fremtidig førerhund. Den sorte labradorhvalp skal bo hos dem, indtil den er klar til at begynde træningen som førerhund og gøre en forskel for mennesker med synshandicap.

Nyhed

Godt grin på førerhundens dag

Det kunne være værre. Det er bare en førerhund! Sådan lyder budskabet i den video, Dansk Blindesamfund sender på gaden på førerhundens dag.