Reportage

Reportage

Solgaven i Farum fejrede 50-års fødselsdag med royalt besøg

I 50 år har Dansk Blindesamfunds botilbud og dagcenter i Farum skabt en bedre hverdag for blinde og svagsynede. Prinsesse Benedikte lagde vejen forbi i den særlige anledning.

Reportage

Vi har et særligt sammenhold

På kurset ”Ben og horn” udfolder kursisterne deres kreativitet og bliver bekræftet i alt det, de kan med et synshandicap.

Reportage

Cæcilie juleshopper med app-hjælp

Cæcilie får julegaverne i hus med en ny app, der letter indkøbsturen for mennesker med handicap.

Reportage

Den Hvide Stoks Dag: Blindestokken giver frihed

Hvert år den 15. oktober fejrer verden den hvide stoks dag for at hylde et af de mest betydningsfulde hjælpemidler til blinde og svagsynede.

Reportage

Børn og unge med synsnedsættelse bryder grænser på sommerskole

”Krop og bevægelse” er årets tema, og der er stor tilslutning til årets Sommerskole for elever med synsnedsættelse på Synscenter Refsnæs.

Reportage

Gitte frygtede at miste synet

Gitte fik synshandicap tæt ind på livet og fandt støtte i Dansk Blindesamfund, da hun var bange for at miste synet. I dag støtter hun ivrigt foreningen og har i år designet årets gækkebrev.

Reportage

Kristian bruger egne erfaringer til ny app, der skal forbedre købsoplevelsen for mennesker med handicap

Inklusiv er en ny app, som gør det muligt for mennesker med handicap at handle tøj og dagligvarer selvstændigt.

Reportage

Michael havde grøn stær uden at vide det

Michael Rode Madsen troede, at han skulle have et par nye briller, men en rutinemæssig synstest afslørede, at han havde for højt tryk i øjnene og grøn stær på et tidligt stadie.

Reportage

I biografen med lukkede øjne

To timers indre billeder, stemninger og oplevelser, når Københavns radiobiograf inviterer til en fælles lytteoplevelse i biografmørket med fokus på Dansk Blindesamfunds lyddagbøger.

Reportage

Folketingskandidater fik en øjenåbner ved debat på Fuglsangcentret

Hvordan bør synsområdet tilrettelægges, så alle - uagtet hvor man bor i landet - får det bedste synsfaglige relevante tilbud, når et synshandicap er konstateret? Det var det helt store spørgsmål, da Dansk Blindesamfund onsdag den 26. oktober holdt valgmøde på Fuglsangcentret i Fredericia forud for folketingsvalget tirsdag den 1. november.

Reportage

Kirsten reddede sit syn i tide – synstest afslørede grøn stær

60-årige Kirsten Wissing tog til Louis Nielsen for at få nye læsebriller. En synstest med sundhedstjek viste, at trykket i hendes øjne var alt for højt, selv om hun ikke selv kunne mærke noget. Forhøjet tryk kan resultere i øjensygdommen grøn stær, og derfor kom hun hurtigt i behandling med øjendråber.

Reportage

Ingen føler sig anderledes på sommerskole

75 blinde og svagsynede børn indleder sommerferien med sommerskole på Synscenter Refsnæs. I hverdagen adskiller de sig fra klassekammeraterne, men på sommerskolen er de en del af fællesskabet og knytter langvarige venskaber.

Reportage

Højt humør og venskaber på sommerskole

Der er stor tilslutning til årets sommerskole for elever med synshandicap på Synscenter Refsnæs. I hverdagen kæmper mange for at være en del af fællesskabet i klassen, hvor de naturligt skiller sig ud fra deres seende kammerater. Men på sommerskolen er de en del af fællesskabet og knytter langvarige venskaber.

Reportage

Inger arbejder juleaften

Inger elsker sit arbejde som tjener på Fuglsangcentret og særligt i julen, hvor hun er med til at give blinde og svagsynede en god jul.

Reportage

Anne fejrer jul på Fuglsangcentret

Anne Hollænder elsker fællesskabet på Fuglsangcentret, hvor hun hvert år fejrer jul med andre, der har et synshandicap.

Reportage

Samvær og fællessang på plejehjemmet Solgaven

På Solgaven i Næstved stod den på inspirerende foredrag, masser af sang og store smil, da plejehjemmet inviterede til tredages daghøjskole.

Reportage

Vi kunne meget mere, end vi troede

Både Lene og Dennis fik masser af motion og troen på sig selv tilbage, da de var på kursus i krop, sind og bevægelse.

Reportage

Begejstrede blinde i biografen

50 blinde og svagsynede var henrykte for at opleve filmen ”Pagten” med synstolkning. Ved hjælp af en app får de beskrevet filmens billedside og slipper for at spørge sidemanden om, hvad der sker.

Reportage

Blinde og svagsynede trodser synshandicap og trækker i løbeskoene

Svigtende syn er ingen hindring for at leve et aktivt liv. Det beviste 13 blinde og svagsynede, da de deltog i ALT for damernes Kvindeløb med en ledsager ved deres side.

Reportage

Venskaber og selvtillid vokser på sommerskole

Der er liv og glade dage på Synscenter Refsnæs i den her uge, hvor 77 børn og unge med synshandicap er samlet på sommerskole. Gennem sjov og leg får de styrket deres selvtillid og dannet nye venskaber, der varer længere end sommerskolen.

Reportage

Frivillig i Røde Kors: ”Hun er jo et omvandrende Google Maps”

Coronanedlukningen af Danmark har haft store negative konsekvenser. Men nogle positive resultater er der kommet ud af det seneste års forandringer. Fx et nyt samarbejde mellem Røde Kors og Dansk Blindesamfund giver flere blinde og svagsynede mulighed for at komme ud at gå og samtidig få en god snak.

Reportage

Lene og Henning fik styr på de sociale medier

På Fuglsangcentret bliver kursisterne fortrolige med sociale medier, så de kan holde sig opdateret og følge med i familiens og venners liv.

Reportage

Friheden går på fire ben

Forestil dig at gå en tur i den lokale gågade uden syn. Det er ikke nogen nem opgave, men med en førerhund i hånden, kan mennesker med synshandicap komme sikkert og trygt omkring. Det demonstrerede Dansk Blindesamfunds førerhunde i lørdags, hvor de indtog bybilledet i Aalborg, Fredericia og Roskilde.

Reportage

Aktiv Familieferie skaber langvarige venskaber

For mange familier med synshandicap tæt inde på livet er uge 30 reserveret, hvor Aktiv Familieferie afholdes på Fuglsangcentret. Her udveksler familierne erfaringer og knytter venskaber, der varer længere end ferieugen.

Reportage

Synshandicappede får støtte til at dyrke motion

Løbeskoene var i år bundet, da der skulle uddeles legater til 15 heldige legatmodtagere. Sven løb forrest for at inspirere andre til, at man sagtens kan være aktiv og dyrke sport, selvom man har et synshandicap.

Reportage

Kunst og kultur skal være for alle

Synstolkeren Laura kæmper for et mere tilgængeligt kulturliv for mennesker med synshandicap. Dansk Blindesamfund var med hende på synstolket teatertur til Malmø Opera.

Reportage

Verdens Bogdag: Blinde skal have lige adgang til litteratur

I en tid hvor størstedelen af Danmark er lukket ned, og vi skal begrænse social kontakt, er det oplagt at fordrive tiden med en god bog. Men som blind eller stærkt svagsynet er det mere besværligt at få adgang til god litteratur.

Reportage

Nyt Solgaven plejehjem i Valby indviet

Det var med musik og fest, at det nye plejehjem for blinde og svagsynede i Valby officielt blev indviet. Alt lige fra arkitekturen, indretningen og aktiviteterne er gennemtænkt til mennesker med synshandicap.